Voorlichting goede voeding

Voorlichting

Ondervoeding heeft een enorme impact op het hele leven, de gevolgen zijn vaak niet meer terug te draaien. Daarom is het belangrijk dat we er op tijd bij zij en zetten we alles op alles om ondervoeding te voorkomen.

Preventie, zoals voorlichting aan zwangere vrouwen om ervoor te zorgen dat zij en hun baby’s het juiste soort voedsel krijgen. We zorgen dat zij toegang krijgen tot essentiële gezondheidszorg. We stimuleren het geven van borstvoeding. Ook geven we voorlichting over gevarieerd en voedzaam eten, zowel aan volwassenen als aan kinderen. Dat doen we op scholen, in dorpen, in onze klinieken en via de media. Speciale aandacht gaat uit naar meisjes, zodat zij als zij moeder worden de vicieuze cirkel van ondervoeding kunnen doorbreken.  

In de Save the Children kliniek werd bij Dima (3 jaar) de diagnose bloedarmoede gesteld. Daar kreeg haar moeder advies en informatie over goede voeding en een behandeling, waaronder vitamines en ijzersupplementen. Door de behandeling, begeleiding en ondersteuning steeg haar hemoglobinegehalte en zijn haar eetgewoonten verbeterd.

Lees het hele verhaal van Dima