Gezinnen in hun eigen voedselvoorziening laten voorzien

In je eigen voedselvoorziening kunnen voorzien. Dat is wat je als gezin natuurlijk als liefste wil en een duurzame oplossing tegen ondervoeding. Waar mogelijk voorzien we kinderen en hun families van middelen om in hun eigen voedselvoorziening te kunnen voorzien.

Landbouw

We ondersteunen families bij het verbouwen van voedzame gewassen. We leren ze bovendien hoe ze van die gewassen voedzame en gevarieerde maaltijden kunnen maken. We geven ze zaden en gereedschappen om zelf voedsel te kunnen verbouwen.

Veeteelt

In veel extreem droge gebieden leven geen landbouwers maar veehouders. In tijden van nood krijgen zij bijvoorbeeld nieuwe geiten of runderen om weer te kunnen beginnen met het opbouwen van hun veestapel. Ook geven we veterinaire zorg (bijvoorbeeld een wormenkuur) zodat de kuddes gezond blijven.

Visserij

Vissers krijgen netten en andere visbenodigdheden.   

Armando (5 jaar) woont met zijn ouders in Chinete, een gebied in Mozambique dat erg moeilijk te bereiken is. De weg ernaartoe bestaat uit steile en winderige wegen door het Chimanimani-gebergte. Na de cycloon Idai bereikte Save the Children als enige organisatie dit gebied om hulp te verlenen en zorgde voor kleding en eten als onderdeel van de noodinterventie. Ook zorgt Save the Children voor de distributie van zaden en traint de gemeenschappen in verbeterde teelttechnieken.

Lees het hele verhaal van Armando