VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen

 • Hoe helpt mijn bordje?

  Elk bordje dat je bijzet kost €10 en draagt bij aan een goed bord eten voor 1 gezin. Hoe meer bordjes we samen bijzetten, hoe meer kinderen en families we te eten geven. Jouw bordje draagt bij aan verschillende oplossingen die Save the Children inzet in acute noodsituaties én aan duurzame oplossingen voor de lange termijn. Zo delen we voedselpakketten en warme maaltijden uit aan mensen die zijn getroffen door rampen, of op de vlucht zijn. Kinderen die ondervoed zijn behandelen we in klinieken zodat zij weer aansterken. We geven gezinnen daarnaast ook middelen om langdurig te kunnen voorzien in hun eigen voedselvoorziening. Bovendien geven wij ook voorlichting, om ondervoeding te kunnen voorkomen. Dit doen wij bijvoorbeeld door ouders voorlichting te geven over het juiste voedsel voor hun kind, of door op scholen te vertellen over gevarieerd en voedzaam eten.

 • Hoe weet ik dat deze website echt van Save the Children is?

  Je kunt de officiële websites van Save the Children herkennen aan dat er savethechildren.nl in de domeinnaam zit. Bordjebij.nl is geregistreerd door Save the Children en verwijst naar bordjebij.savethechildren.nl.

 • Komt het geld wel goed terecht?

  Net als jij vinden wij het heel belangrijk dat het geld dat wij ontvangen goed wordt besteed. Dat we zo min mogelijk kosten maken om zoveel mogelijk geld over te houden voor onze hulp aan kinderen. Wij gaan dus heel bewust en zorgvuldig om met de donaties die we van onze donateurs ontvangen. Van elke euro die gedoneerd wordt, komt 91,4 cent terecht bij onze projecten voor kinderen.

 • Waarom is mijn donatie nodig?

  Wereldwijd hebben miljoenen kinderen te weinig te eten. Een kwart van de kinderen jonger dan 5 jaar is ondervoed; bijna de helft van alle sterfgevallen in die leeftijdscategorie komt door ondervoeding. Dat zijn 2,1 miljoen kinderen per jaar. Zo eist ondervoeding meer slachtoffers dan tbc, hiv/aids en malaria samen bij deze groep kinderen.  De coronapandemie, conflicten en de gevolgen van klimaatverandering hebben het honger- en ondervoedingsniveau naar een wereldwijd recordniveau gebracht. Nog nooit eerder raakten de levens van kinderen op zo’n grote schaal ontwricht.

  Jouw steun is dan ook hard nodig, want alleen samen kunnen wij ervoor zorgen dat ondervoeding geen kans krijgt. Zet een bordje bij en help ons om de langste digitale feesttafel van Nederland te maken. Zo kunnen wij zoveel mogelijk gezinnen een goed bord eten geven.