Behandeling ondervoeding Mohamed

Aangezien Mohamed niet genoeg at, was een behandelplan noodzakelijk

Dit is Mohamed met zijn moeder Ayan uit de Somali regio in Ethiopië. Mohamed is een vrolijke, speelse en gezonde jongen van 17 maanden. Dat was compleet anders toe hij naar onze kliniek kwam.

Mohamed was toen al zeven dagen ziek, gaf over en had diarree. Hij leed aan acute ondervoeding. “Ik kon niet meer thuisblijven”, vertelt zijn moeder Ayan, “ik moest iets doen.” Ayan bracht haar vier andere kinderen bij haar moeder om met Mohamed naar de kliniek van Save the Children te kunnen komen. Mohamed kwam ernstig ondervoed binnen en hij slaagde niet voor de eetlusttest. We geven in deze gevallen de moeder kant-en-klare, voedzame voeding om dit aan haar kind te geven. Maar aangezien Mohamed niet genoeg at, was een behandelplan noodzakelijk.

Door dit behandelplan sterkte Mohamed elke dag aan en begon hij langzaamaan meer therapeutische melk te drinken. Na een week ging het al een heel stuk beter met Mohamed. Hij at en dronk weer en Ayan zag weer het vrolijke jongetje dat hij altijd was geweest. In de kliniek at Ayan net als haar zoon dagelijks drie voedzame maattijden, waardoor ook haar eigen gezondheid verbeterde. Vijf maanden later bezochten we Mohamed. Hij lachte, was vrolijk en energiek. Save the Children volgde hem daarna nog acht weken totdat hij- met Plumpy’Nut (pindamengsel) – volledig aangesterkt was.