Zet jij met al je collega’s een bordje bij tijdens de feestdagen?

De feestdagen vier je samen en dit jaar kan dat weer, eindelijk! Een tafel vol collega’s, wat hebben we ernaar uitgekeken. Wij pakken daarom groots uit en dekken de tafel voor iedereen. Dus ook voor kinderen en hun families voor wie een goed bord eten niet vanzelfsprekend is.

Wereldwijd hebben miljoenen kinderen te weinig te eten. Een kwart van de kinderen jonger dan 5 jaar is ondervoed; bijna de helft van alle sterfgevallen in die leeftijdscategorie komt door ondervoeding. Dat zijn 2,1 miljoen kinderen per jaar. Zo eist ondervoeding meer slachtoffers dan tbc, hiv/aids en malaria samen bij deze groep kinderen.  De coronapandemie, conflicten en de gevolgen van klimaatverandering hebben het honger- en ondervoedingsniveau naar een wereldwijd recordniveau gebracht. Nog nooit eerder raakten de levens van kinderen op zo’n grote schaal ontwricht.

Wij willen dat alle kinderen en hun families een goed bord eten krijgen. Waar ze ook wonen. Jij kan samen met al je collega’s in actie komen om de strijd aan te gaan met ondervoeding. Zetten jullie ook een bordje bij? 👇

Hoe werkt het?

Meedoen is heel eenvoudig: vul het formulier onderaan de pagina in om een tafel aan te maken. Nodig daarna al je collega’s uit om aan te schuiven door een bordje bij te zetten. Eén bordje kost 10 euro.

Jullie bordjes dragen bij aan verschillende oplossingen die Save the Children inzet in acute noodsituaties én aan duurzame oplossingen voor de lange termijn:

  1. Voedselpakketten: Zo delen we voedselpakketten en warme maaltijden uit aan mensen die zijn getroffen door rampen, of op de vlucht zijn.
  2. Medische zorg: Kinderen die ondervoed zijn behandelen we in klinieken zodat zij weer aansterken.
  3. Middelen: We geven gezinnen daarnaast ook middelen om langdurig te kunnen voorzien in hun eigen voedselvoorziening.
  4. Voorlichting: Bovendien geven wij ook voorlichting, om ondervoeding te kunnen voorkomen. Dit doen wij bijvoorbeeld door ouders voorlichting te geven over het juiste voedsel voor hun kind, of door op scholen te vertellen over gevarieerd en voedzaam eten.

Maak hier je eigen tafel aan voor je afdeling of bedrijf. Nodig je collega’s uit aan tafel om samen een bordje bij te zetten.