Hoofdinhoud

Vers uit de oven. Heet van de naald. Dat Kerstdiner met je collega’s dat vorig jaar niet doorging en dit jaar wel maar toch uiteindelijk weer niet? Dat gaat dit jaar dus gewoon door. Het mooiste is: je hebt er geen Teams, Zoom of Hangouts voor nodig. Dress code: net uit bed-chique.

Ja je leest het goed. Draag een vers gewassen joggingbroek en je favoriete slobbertrui en je bent al zowat overdressed voor het kerstdiner met je collega’s dit jaar. Want wie dit werkjaar feestelijk wil afsluiten, heeft daar enkel een mobieltje of laptop voor nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een online feesttafel aan te maken voor je bedrijf of afdeling en daarna je collega’s uitnodigen om bij je aan tafel te komen zitten.

Stukje co-creatie naar de medemens toe

Nu hoor ik je denken, waarom zou ik een digitale tafel dekken? Nou, voor elk bordje dat jij of je collega op tafel zet, geef je een gezin een week lang te eten. Hoe meer bordjes jij en je collega’s aan tafel bijzetten, hoe meer kinderen we te eten kunnen geven. Dit doen we door Als dat geen mooi stukje co-creatie naar de medemens toe is. hier.

4 Redenen om een tafel te maken

Je tafel en de bordjes die je samen met je collega’s verzamelt dragen bij aan verschillende oplossingen die Save the Children inzet in acute noodsituaties én aan duurzame oplossingen voor de lange termijn:
1. Voedselpakketten: we delen voedselpakketten en warme maaltijden uit aan mensen die zijn getroffen door rampen, of op de vlucht zijn;
2. Medische zorg: we behandelen ondervoede kinderen in klinieken zodat ze weer aansterken;
3. Middelen: we geven gezinnen middelen om langdurig in hun eigen voedselvoorziening te kunnen voorzien;
4. Voorlichting helpt ondervoeding te kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld door ouders voorlichting te geven over het juiste voedsel voor hun kind. Of door op scholen te vertellen over gevarieerd en voedzaam eten. 

Maak nu een tafel aan en nodig je collega’s uit

Lijkt het jou wat om samen met je collega’s aan tafel te zitten? Aarzel dan niet, maak een tafel aan en nodig je collega’s uit om aan tafel te komen zitten. Om het je wat makkelijker te maken collega’s uit te nodigen hebben we bovendien een handige social media toolkit voor je gemaakt.